Search found 93 matches

by DAJ
10 Apr 2020, 14:36
Forum: General questions
Topic: Netatmo Server down?
Replies: 4
Views: 323

Re: Netatmo Server down?

Same here, it’s been down for 30 minutes since I tried to access. Netatmo know of the problem as they have now updated their status page We apologize, our services are temporarily unavailable. Our teams are currently working on resolving the incident so that everything gets back to normal as soon as...
by DAJ
19 Mar 2020, 20:21
Forum: General questions
Topic: Floodlight multiple activations without any event recorded in timeline
Replies: 7
Views: 248

Re: Floodlight multiple activations without any event recorded in timeline

Well I have the issue it seems to activate the floodlight, but it won’t turn off automatically... This happens few times a week... I have also had this before, one of my lights stayed on for 30+ minutes, then off then back on for 20 then off etc, due to their coding of turn on the light at first de...
by DAJ
17 Mar 2020, 22:08
Forum: General questions
Topic: Floodlight multiple activations without any event recorded in timeline
Replies: 7
Views: 248

Floodlight multiple activations without any event recorded in timeline

Another windy evening and being able to view one of my cameras I noted that the floodlight activated 24 times between 19:00 and 20:30 with only three events recorded in the timeline (each of the three events were denoted as a person, but also incorrect). I am also seeing animal and "motion detected"...
by DAJ
12 Mar 2020, 14:09
Forum: General questions
Topic: Hundreds of False Detections - Help
Replies: 4
Views: 1314

Re: Hundreds of False Detections - Help

Unfortunately it doesn't get any better. After three years of ownership there have been no improvements to the glare issue or detections when the sun appears from behind moving clouds. I constantly get incorrect detections for the following: A bare tree in a planter it thinks is a car A gate pillar ...
by DAJ
28 Sep 2019, 17:55
Forum: General questions
Topic: "Improve detection" working?
Replies: 2
Views: 431

Re: "Improve detection" working?

The "Improve Detection" does absolutely nothing to the detection algorithm installed on the camera as the cameras have no intelligence. We were told in the first year of release that each improvement image is sent to Netatmo who have to manually check each image before supposedly working on new algo...
by DAJ
02 Sep 2018, 20:26
Forum: General questions
Topic: The light is always on
Replies: 3
Views: 502

Re: The light is always on

Hi, i’ve a problem with one of my Presence: the light remains always on, the only way to switch it off is to deactivate the camera. Any idea? Thanks Have you checked the auto floodlight setting in the config. Below the floodlight intensity, there is a floodlight auto setting with two options, one t...
by DAJ
04 Jun 2018, 11:39
Forum: General questions
Topic: The light of the camera does not work
Replies: 1
Views: 279

Re: The light of the camera does not work

OK, sounds like you have monitoring setup correctly. Have you checked the Floodlight Intensity is not set to Zero in Floodlight Settings, click on the Cog icon on the Floodlight Row. Slide the Intensity all the way to the right (Max), the light should light up to show you the intensity level. Whilst...
by DAJ
22 May 2018, 18:01
Forum: General questions
Topic: Homekit still active when Camera monitoring is switched off
Replies: 1
Views: 305

Homekit still active when Camera monitoring is switched off

Just noticed that switching off the monitoring of a camera does not disable the HomeKit Snapshots, leading to privacy concerns. Homekit continues to refresh and make visible an updated snapshot every 10s or so. It does not allow connection to a live feed though (after 30+ seconds it shows no respons...
by DAJ
19 May 2018, 12:40
Forum: General questions
Topic: No notification from two Presence
Replies: 5
Views: 379

Re: No notification from two Presence

If you can’t suspend monitoring it would normally mean not correctly communicating with the Netatmo Server. Whenever this has happened to me i switched off power to the camera, waited 30 seconds and then reconnected which clears any issue with the link to the Netatmo Server. Hasn’t happened for a lo...
by DAJ
18 May 2018, 21:41
Forum: General questions
Topic: No notification from two Presence
Replies: 5
Views: 379

Re: No notification from two Presence

After you renabled notifications, did the timeline show the earlier events that were missing?

Have you tried restarting both cameras. Normally clears any issues.

Woukd also restart your access point first in case that is the cause of the issue.

Go to advanced search