Anemometer Update!

Tips, tricks and frequently asked questions
mweasner
Posts: 32
Joined: 12 Feb 2015, 16:15

Re: Anemometer Update!

Post by mweasner » 29 Jan 2016, 19:40

A sincere THANKS to all the Wind Gauge beta testers in Europe. Since the Wind Gauge is still not available in the US, you are apparently the only source of good beta testers for Netatmo.

Some may think the product design is flawed, and the delayed US release might support that opinion. But it is a new product that "should" work out of the box, so I'm still giving Netatmo some more time to get it right.

Unfortunately, the lack of an official Netatmo response to the reported problems does create a vacuum. Come on Netatmo, tell us what's going on with the Wind Gauge and why the US release is apparently delayed. --Mike

Mapantz
Posts: 103
Joined: 14 Jan 2014, 13:11
Location: Wareham, Dorset - UK
Contact:

Re: Anemometer Update!

Post by Mapantz » 29 Jan 2016, 22:45

Well, I took mine down today, to send back (batteries ran out a while ago, but it's a right hassle taking down a 5m pole) - The center of it was all coated in a rusty-water substance, not very good at all!
Image
Image

Lazyeyes007
Posts: 3
Joined: 14 Jan 2016, 23:36

Re: Anemometer Update!

Post by Lazyeyes007 » 30 Jan 2016, 10:24

Hi
Please update my wind gauge
I have v.11

SN: 10092d8


It never drops below 0.8 m/s, even inside in a closet.


Thank you

neve
Posts: 11
Joined: 30 Nov 2015, 17:49
Location: Leiden, the Netherlands

Re: Anemometer Update!

Post by neve » 30 Jan 2016, 15:56

Hello,
In version 14 everything seems OK now. No extreme values for windspeed anymore. Also not during combination windspeed and moderate rainfall.
See also graph.
Attachments
wind.jpg
Wind measurement at Leiden, the Netherlands
wind.jpg (36 KiB) Viewed 564 times

dkcorsaire
Posts: 29
Joined: 29 Dec 2012, 12:26

Re: Anemometer Update!

Post by dkcorsaire » 30 Jan 2016, 19:18

boujour
same presence rusty water to the module center
Attachments
image.jpeg
image.jpeg (149.96 KiB) Viewed 539 times

Haugane8
Posts: 3
Joined: 30 Jan 2016, 20:22

Re: Anemometer Update!

Post by Haugane8 » 30 Jan 2016, 20:28

Could you please push update to my anemometer as well?

S/N l008a70

I'm on fw11 now, but have issues with readings of around 40m/s even when no wind is present. And just today, I lost connection as well, for the first time (installed the anemometer 22 dec)

Best regards,
Daniel

Busdriver
Posts: 2
Joined: 28 Jan 2016, 23:22

Re: Anemometer Update!

Post by Busdriver » 30 Jan 2016, 22:40

Many Thanks for the update!

Greetings from Vienna.

Christophe B
Posts: 10
Joined: 23 Oct 2015, 13:39

Re: Anemometer Update!

Post by Christophe B » 31 Jan 2016, 15:46

Bonjour pouvez vous mettre à jour mon anémomètre je suis en version v11
Mon numéro de série est I005158 merci

Nettetal
Posts: 34
Joined: 03 Jan 2016, 14:58

Re: Anemometer Update!

Post by Nettetal » 01 Feb 2016, 06:32

Firmware 119/14
again missing values from 20:57 until 22:10 :evil:
Attachments
NoData.jpg
NoData.jpg (143.9 KiB) Viewed 420 times

Lazyeyes007
Posts: 3
Joined: 14 Jan 2016, 23:36

Re: Anemometer Update!

Post by Lazyeyes007 » 01 Feb 2016, 13:16

Thanks for the v14 update, but it still shows no lower than 0,8 m/s :-(

Post Reply

Return to “General questions”