Relay radio repeater

Tips, tricks and frequently asked questions
Post Reply
mspinolo
Posts: 7
Joined: 28 Feb 2017, 19:33

Relay radio repeater

Post by mspinolo » 22 Nov 2017, 12:41

Hi, I have a thermostat installed with 5 valves but one of them is not working properly.
I believe the issue is the signal strength as it is the farmer from the relay: is there any way to boost the radio signal provided I can’t move the relay?

Kind regards,
Michele

Cristi_XP
Posts: 37
Joined: 20 Aug 2017, 16:00

Re: Relay radio repeater

Post by Cristi_XP » 07 Apr 2018, 10:43

Hello, have you managed to adress this issue? I am also in the same situation and wanted to know if there is a fix for this?

TommasoSan
Posts: 52
Joined: 20 Nov 2017, 22:22

Re: Relay radio repeater

Post by TommasoSan » 17 Apr 2018, 14:01

I’m interested too

unwize
Posts: 1
Joined: 19 Dec 2018, 15:18

Re: Relay radio repeater

Post by unwize » 19 Dec 2018, 15:19

I'd pay good money for one or two of these.

vojta66
Posts: 244
Joined: 21 Jan 2016, 11:56

Re: Relay radio repeater

Post by vojta66 » 20 Dec 2018, 13:12

me too
1Welcome(v321), 9 tags (v57)
1 Weather Station(v140), Outdoor module (v46),Rain Gauge(v8), Wind Gauge(v19),4 Indoor Modules (v44)
1Thermostat(v71+relay 1st gen(v203) + 5Valves (v79)
2Presence cameras(v154)

pheek
Posts: 3
Joined: 03 Nov 2017, 12:50

Re: Relay radio repeater

Post by pheek » 22 Jan 2019, 14:18

me too

Philfy
Posts: 1
Joined: 21 Feb 2019, 14:34

Re: Relay radio repeater

Post by Philfy » 21 Feb 2019, 14:41

I have the same problem, I contacted their support and got this reply (2 weeks later):

The Thermostat and the Valves communicate by radio with the Relay, and this same relay communicates in Wi-Fi with your router.

If the radio signal is too weak where the Relay is installed, there are different ways to improve it:
- Extend the cables of the boiler adaptor, using standard electric cables, to place it where the radio signal is strong. Use cables of 0.75mm² section if you wish to extend 10m or less, use a 1.5mm² section beyond.
- Install the Thermostat wired to the boiler and place the Relay on an outlet in a room where the radio signal is good.


I've not tried it yet as for the first option, I need to get the cable, and to be honest it's a pain in the backside due the amount of corners I have to get the cable round and a wall to drill through. To be honest I don't really understand option 2, so if anyone can clarify I would be grateful!

fritz_ht
Posts: 8
Joined: 18 Dec 2017, 17:31

Re: Relay radio repeater

Post by fritz_ht » 22 Feb 2019, 12:12

@Philfy the second option means you can use the NetAtmo Thermostat instead of the Relay to command the boiler leaving the Ralay free of cable so you can place it connected to an outlet where the radio signal of all the valves is good

Post Reply

Return to “General questions”