Thermostat cannot find relay

This forum provides technical help on how to set up Netatmo Thermostat Wifi connection.
Post Reply
fbpapa
Posts: 2
Joined: 08 Mar 2015, 18:48

Re: Thermostat cannot find relay

Post by fbpapa » 09 Mar 2015, 13:27

Thermostat jo66536

Relay g066108

It may now be connecting but it took nearly four hours of trying to make the connection

Brieuc_Netatmo
Posts: 2973
Joined: 02 Jan 2014, 11:20

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Brieuc_Netatmo » 09 Mar 2015, 16:40

Hello,
Thank you for your reply.
I can see that there is a problem. I will keep analyzing data of your Thermostat and keep you updated.
In the meantime, please tell us if you have electric devices surrounding your Thermostat, as a wireless alarm or tv, which could disturb the signal.
Brieuc - Netatmo Team

Brieuc_Netatmo
Posts: 2973
Joined: 02 Jan 2014, 11:20

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Brieuc_Netatmo » 11 Mar 2015, 10:11

Hello,
We have made a deeper analysis of your Thermostat, and we still see connection losses. However, we can't explain them by a fault on the Thermostat, everything looks fine from our side.
So, please try to let the Thermostat at the same place during at least one complete day, and don't touch it directly (you still can use it from the application).
Please also make sure it is positioned correctly, observing the general rules below:

- Measurement of the ambient temperature should be about 1.50m (5 feet) above the ground,
- It must not be located near a source of heat (fireplace, radiator, TV, wall lamps, table lamps etc.)
- It must be disposed free from drafts and direct sunlight,
- It is better not to place it in front of a heater / stove that radiates heat,
- It must not be covered by curtains or blocked behind furniture.
Brieuc - Netatmo Team

Zilog
Posts: 9
Joined: 15 May 2015, 17:01

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Zilog » 15 May 2015, 17:11

Hi there,

I've purchased a second Netatmo Thermostat for another zone in my house.

The relay has connected successfully to the internet, however the thermostat displays "!" symbol on top of screen (relay cannot find thermostat). Have reset relay, removed batteries from thermostat, etc. but cannot connect. Have left overnight also but has not connected.

Relay serial: g043ee6
Thermostat serial: j0629bc

Thanks for your help!

Brieuc_Netatmo
Posts: 2973
Joined: 02 Jan 2014, 11:20

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Brieuc_Netatmo » 18 May 2015, 11:44

Hi Zilog,
Problem should now be solved.
Thank you for your patience.
Brieuc - Netatmo Team

Zilog
Posts: 9
Joined: 15 May 2015, 17:01

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Zilog » 18 May 2015, 13:13

Hi Brieuc,

Thanks, appears sorted, can see thermostat now on web and phone apps.
Appreciate the quick response. You are busy helping everyone here!
Be grateful if you can advise what the problem was - is there any way a user could fix this problem without Netatmo support?

Kind regards, Zilog.

Brieuc_Netatmo
Posts: 2973
Joined: 02 Jan 2014, 11:20

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Brieuc_Netatmo » 18 May 2015, 17:03

Hi again :)
I've just replied here: viewtopic.php?p=18588#p18588
Brieuc - Netatmo Team

mikel69
Posts: 1
Joined: 16 Aug 2015, 10:13

Re: Thermostat cannot find relay

Post by mikel69 » 16 Aug 2015, 23:28

Hello there,

My issue is that I manage to make the conexion between the thermostat and the relay ( I have manage through several ways as the laptop with the USB cable, disconeting the bateries from the thermostat,de-asociation and re-asociation---) but the issue is tha after some hours it get disconected with the symbol ! in the Thermostat.

My thermostt is wall mounted and far 3-4 meters from the relay.

Serial numbers are :

Relay : g072bbe firmware 43
Thermostat : j072bca firmware 31

Brieuc_Netatmo
Posts: 2973
Joined: 02 Jan 2014, 11:20

Re: Thermostat cannot find relay

Post by Brieuc_Netatmo » 17 Aug 2015, 12:14

Hello,
Indeed it's not normal.
Have you tried to change batteries?
If the problem still occurs, please contact us at support (support.netatmo.com).
Thank you for your understanding.
Brieuc - Netatmo Team

fabiosemeghini
Posts: 2
Joined: 05 Oct 2015, 15:32

Re: Thermostat cannot find relay

Post by fabiosemeghini » 05 Oct 2015, 15:36

Hello!
I've been experiencing the same error: I received today the thermostat and set it up connecting the relay directly to the boiler, following the "Installing your first thermostat" guide.
Everything went fine: the relay is active, connects to the internet, power on and off the boiler, but no connection to the thermostat so far.
Tried as well taking out the batteries and put the thermostat and the relay very close but after a while the thermostat goes on with the "!" mark on top meaning that it can connect to the relay.
The relay firmware version is 43 (as shown by the web app). i've tried to replace batteries with new ones but they cannot communicate

Is there anything I can do to make it work or I must replace the thermostat?

Thanks!

Post Reply

Return to “Thermostat Network Set-up”