Welcome keeps disconnecting

Tips, tricks and frequently asked questions
FitzBishop
Posts: 2
Joined: 01 Apr 2020, 21:20

Re: Welcome keeps disconnecting

Post by FitzBishop » 01 Apr 2020, 21:25

Hello,

Exact same issue jdesm is reporting.
I was using an Apple based Wifi network and did not have any issue. Camera was connected to a specific 2,4ghz wifi network.
Moved this week to an Orbi Wifi 6 mesh system encapsulating 2,4ghz and 5ghz under the same SSID.
Since then camera keeps disconnecting every now and then (2, 3 times an hour).
The camera is less than 3 meters away from the Wifi router, so it can not be a matter of weak signal.

Fitz

Edit : Forgot to mention that other netatmo products seem to work fine (smoke detectors)

FitzBishop
Posts: 2
Joined: 01 Apr 2020, 21:20

Re: Welcome keeps disconnecting

Post by FitzBishop » 03 Apr 2020, 19:18

Solved it !!

I looked at CTS/RTS thresholds that were set to 64 for both channels (2.4 and 5Ghz).
Dramatically increased them to 2307.
Since then no disconnection (24h) from the Netatmo camera that seems to work fine.

Fitz

stefnetatmo
Posts: 22
Joined: 06 Dec 2016, 12:14
Location: UK

Re: Welcome keeps disconnecting

Post by stefnetatmo » 07 Apr 2020, 14:27

can you create another network and keep it to one frequency (2.4) and then add the camera to that network instead of the main one?
Stef - Netatmo User
Products: Weather Station
--------------------------------

jpreine
Posts: 12
Joined: 08 Apr 2020, 13:08

Re: Welcome keeps disconnecting

Post by jpreine » 08 Apr 2020, 13:35

I'm having the same issue as the topic starter with one of my cameras.
I own two Welcome cameras. Camera No. 1 started to be very problematic last week and goes on and off. Both cameras had Firmware 426 and are now on Firmware 440. WiFi is strong, because camera is in the same room as my router. I am using a FritzBox 6490 with latest OS 7.12.
I removed the camera completely from my setup and added camera again to my setup - disconnects one hour later. I had to unplug and plug in the power-supply to get it working again. Same happened the following night, power off-on and it started again.
I replaced the SD-card with a brand new one. Took a while, but operates again after waiting for 10 minutes. But no change, camera keeps disconnecting 2-3 times per day.
I changed power supply from my Welcome camera No. 2 to camera No. 1. No change, camera keeps disconnecting 2-3 times per day.

My Netatmo weather station and my Presence camera are working all day long without any problem.

Any ideas?
Presence Camera, 2 Welcome Cameras, 9 Sensor Tags, Smoke Detector.
Weather Station V3, Outdoor Module, 3 Indoor Modules, Rain Gauge, Wind Gauge.

jpreine
Posts: 12
Joined: 08 Apr 2020, 13:08

Re: Welcome keeps disconnecting

Post by jpreine » 16 May 2020, 04:22

Camera No. 1 was replaced by Netatmo support. New camera works without problem. Perfect service!
Presence Camera, 2 Welcome Cameras, 9 Sensor Tags, Smoke Detector.
Weather Station V3, Outdoor Module, 3 Indoor Modules, Rain Gauge, Wind Gauge.

Post Reply

Return to “General questions”