DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Tips, tricks and frequently asked questions
canonmasta
Posts: 16
Joined: 02 Dec 2014, 22:58

DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by canonmasta » 31 Oct 2015, 20:08

dns welcome.tiff
dns welcome.tiff (71.41 KiB) Viewed 1337 times
Hi everyone.
i've changed the main cable wifi router. Trying to reconfigure everything i had a problem with welcome. Meteo and thermostat worked fine but welcome always says that is impossible to connect to the dns server.
i'll try to upload an screenshot.
What would i do?
The new router is an CBN model: CH7486E
Last edited by canonmasta on 02 Nov 2015, 22:52, edited 1 time in total.

canonmasta
Posts: 16
Joined: 02 Dec 2014, 22:58

Re: dns problem with welcome

Post by canonmasta » 02 Nov 2015, 20:57

UPDATE!

using the DNS:

8.8.8.8
8.8.4.4

Seems to work but i have no live stream of the camera.
every time a new face shows off it sends notifications but no live stream.
It says that the camera is not conected once in a while.

What would i do?
All the problems came when i changed my router.
Thank you for your answer.

scott98
Posts: 26
Joined: 31 Jul 2014, 02:00
Location: Atlanta, GA. USA

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by scott98 » 03 Nov 2015, 11:19

When I replaced my router, I had to removed the SD card delete everything and put the SD card back in. Powered on and the live view began working. The only downside is you will loose your facial data. If you have another SD card laying around, you could swap them out and see if that works
Scott
Netatmo Weather Station, Welcome

canonmasta
Posts: 16
Joined: 02 Dec 2014, 22:58

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by canonmasta » 03 Nov 2015, 12:03

i've done it yesterday. Nothing happens.
Also when i've reinstaled, asked me to change my dns. It seems that the dns's of my ISP are not working for the welcome so i've decided to use the dns's from Google but the camera keeps disconnecting.
And no one at Netatmo tries to speak to me!
Thank you for your answer man.

Welcome
Posts: 64
Joined: 12 Jul 2015, 10:04
Location: Netherlands

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by Welcome » 05 Nov 2015, 21:17

Did you enable the helper on the router? Ipsec passthrough should be enabled.
° Netatmo Weather Station (outdoor 44,indoor 132,anemometer 18,rain 8)
° Netatmo Welcome (indoor 131, tags 32)

canonmasta
Posts: 16
Joined: 02 Dec 2014, 22:58

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by canonmasta » 06 Nov 2015, 09:45

Please define me Helper.

Ipsec passthrough must be on?

Thank you for the help. I need to try this

canonmasta
Posts: 16
Joined: 02 Dec 2014, 22:58

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by canonmasta » 06 Nov 2015, 20:02

ipsec passthrough is enabled on my router.
i don't know what more to do!

Hints?

scott98
Posts: 26
Joined: 31 Jul 2014, 02:00
Location: Atlanta, GA. USA

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by scott98 » 14 Nov 2015, 10:21

When I had to change out my router, I too lost live video. I had to power off, remove the SD card and take it to my computer and delete every thing on the disk. Yes this includes the faces that it learned. Then put back I the Welccome and reconfigure the network and everything started working normal. Ahh I see you already tried. The only thing I did differently is I did not manually configure the network settings. But we defiantly had the same issue. I am surprised but when I emailed Netatmo support and provided my receipt, they contacted me via email in under 12 hours.
Scott
Netatmo Weather Station, Welcome

canonmasta
Posts: 16
Joined: 02 Dec 2014, 22:58

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by canonmasta » 15 Nov 2015, 11:19

Definitely it's my router configuration. Yesterday I've tried with another router in another network and it worked flawlessly.
I'll keep you updated with my welcome adventure.
Thanks

teknofilo
Posts: 2
Joined: 22 Jun 2016, 02:49

Re: DNS problem with welcome (SUDDENLY NO MORE LIVE VIDEO)

Post by teknofilo » 22 Jun 2016, 02:50

Were you able to solve the problem?

I have the same router and I can't see live streams either

Post Reply

Return to “General questions”