Power supply fix and no more disconnects:-)

Tips, tricks and frequently asked questions
Post Reply
MuchHat
Posts: 18
Joined: 02 Aug 2016, 07:10

Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by MuchHat » 07 Nov 2016, 01:33

Hi
I wanted to share this "fix" I came up with and finally I m at 100% reliability with the camera. I was intrigued by camera's ability to detect if a regular 5v USB power supply is connected vs the original Netatmo, so I went and measured the Netatmo power supply in the open as well as under camera load. Indeed it puts out 5.38v open instead of regular 5.10v or so a regular 5v USB does. However under camera load it drops to 5.28v or so, meaning the power supply coming with Netatmo it is not the most stable as they came.
So, this is the "fix": I replaced the Netatmo power supply with a very stable 5.40v power source ($12 on Amazon) and at least in my case I have 100% reliability. I use to get at least 2-3 disconnects per day.
MuchHat

luke7110
Posts: 8
Joined: 30 Nov 2016, 08:27

Re: Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by luke7110 » 30 Nov 2016, 14:40

Hi, can you give a link to a proper product please?

nab1
Posts: 1
Joined: 02 Jan 2017, 14:25

Re: Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by nab1 » 02 Jan 2017, 14:33

Could you post a link or name/description of the power supply you bought
Thank you

ArielMacross
Posts: 1
Joined: 03 Jan 2017, 02:25

Re: Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by ArielMacross » 03 Jan 2017, 02:40

Hi
I have the same problem, the connector of power supply its damage. So i replace for other with the same characteristics 5V 2A, but the camera turns off after a few days. I do not know if that is the problem or this last time there have been high temperatures where I live. What is the temperature range to operate?
Thanks for your response and help

petomei
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2017, 11:00

Re: Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by petomei » 06 Jan 2017, 11:17

Same problem here! Disconnects few times a day. WiFi signal is good, but it looses the connesction to the netatmo servers.
So, MuchHat, could you please tell us what 5.40v power source you ordered?

Thanx

ChrisWUP
Posts: 8
Joined: 05 Dec 2016, 15:57

Re: Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by ChrisWUP » 10 Jan 2017, 15:36

This could help me too ... can you say what you ordered ?

AGuismo
Posts: 1
Joined: 11 Jan 2017, 16:55

Re: Power supply fix and no more disconnects:-)

Post by AGuismo » 11 Jan 2017, 16:59

MuchHat that would awesome if you replied, thank you =)

Post Reply

Return to “General questions”