2nd indoor module shows wrong humidity /2tes Innenmodul zeig

This forum provides technical help on how to run Netatmo Weather Stations to accurately gather data.
Post Reply
Firefox
Posts: 2
Joined: 20 Dec 2013, 01:06

2nd indoor module shows wrong humidity /2tes Innenmodul zeig

Post by Firefox » 20 Dec 2013, 01:27

Hello all,

i bought today a additional indoor module for the sleeping room. The humidity is absolute wrong. Real value (compared with 2 external very good devices) must be 60% - 61%. The 2nd additional module permanent shows 45% since hours.
Temperature and CO2 ist okay. I put the module into a wet flannel to test. Goes up only to max 57%. Removed the flannel shows now 48% since hours - the real humidity is constant 60%

What you think? Defect humidity module? I will replace it today.

Its so annoying... so expensive hardware with scrap humidity modules.

PS: the base shows humidity 9% to high! Only the external module (2nd generation) works absolute correct!

----UPDATE---

the outdoor module seems also buggy with his humidity chip. My reference outdoor module shows me 88-89% (same like weatherpro) and netatmo says 82%. The reference sensor is only few cm away from netatmo outdoor device.
Looks like a cut at 82% and not going higher.

That can not be! I payed for all components 238 EUR!!!!!!!

-----

DEUTSCH:

Hab mir heute ein 2tes Innenmodul als Erweiterung fürs Schlafzimmer gekauft. Leider scheint der Feuchtigkeitssensor defekt zu sein. Zeigt seit Stunden 45% und ist allgemein sehr träge. In feuchten Lappen gewickelt kam er grade mal auf 57-58%
aber nicht mehr. In Wirklichkeit sind es 60% im SZ, getestet mit 2 sehr guten Messgeräten. Beide zeigten 60% an. Nur das Modul nicht. Nach weiteren Stunden zeigt es 48% an. Lüftet man und die Feuchtigkeit sinkt dabei rapide, zeigt das Module keine Änderung an. Nur die CO2 und Temp.anzeige sind okay und reagieren auch sofort. So ein schro.t... 69 EUR für Module mit unausgereiften Feuchtesensoren. Werd ihn morgen umtauschen und noch ne Chance geben.

Die Hauptstation hat die bekannte Macke und zeigt 9% zu viel Feuchtigkeit an. Einzig die Außenstation die funktioniert einwandfrei!!! Alle Werte stimmen.

UPDATE:

werte des Außenmodules stimmen wohl doch nicht mehr bei der Feuchtigkeit. Es sind jetzt reale 88-89% draussen und Netatmo geht einfach nicht mehr höher. Stoppte bei 82% und bleibt dabei.

Post Reply

Return to “My Weather Station data”