No Wind Gauge Data on wunderground

This forum provides technical help on how to run Netatmo Weather Stations to accurately gather data.
Illigh
Posts: 6
Joined: 14 Jul 2016, 21:15
Location: Agadir - Morocco

Re: No Wind Gauge Data on wunderground

Post by Illigh » 06 Aug 2016, 17:48

WU is updating wind and gusts indeed directly from Netatmo station since 26 july.

Most of the time each 10 minutes but not at all times though, regularly at 20 mins..
For me not a problem, just happy direct updates finally working.

mentalbob
Posts: 11
Joined: 04 May 2016, 20:37

Re: No Wind Gauge Data on wunderground

Post by mentalbob » 07 Aug 2016, 08:47

It's definitely working on my page although my station has had some connectivity issues as of late. See attached pic.
Attachments
kflwint123.JPG
kflwint123.JPG (171.09 KiB) Viewed 317 times

Illigh
Posts: 6
Joined: 14 Jul 2016, 21:15
Location: Agadir - Morocco

Re: No Wind Gauge Data on wunderground

Post by Illigh » 07 Aug 2016, 20:49

Take a look at your readings in TABLE format rather than GRAPHS and find that when rain records appearing, no wind/gust are being reported. Looks like wind readings blocked by rain readings.
Interesting phenomena I must say..

I am for months already without rain, so have no reference to check if same would appear with my station.

mentalbob
Posts: 11
Joined: 04 May 2016, 20:37

Re: No Wind Gauge Data on wunderground

Post by mentalbob » 08 Aug 2016, 05:47

Interesting phenomena, indeed. It is also inconsistent about reporting wind speed and direction in general. Comparing with my Netatmo data it may or may not report at all when winds are calm. Gusts seem to be reporting consistently though.

Illigh
Posts: 6
Joined: 14 Jul 2016, 21:15
Location: Agadir - Morocco

Re: No Wind Gauge Data on wunderground

Post by Illigh » 10 Aug 2016, 21:59

Been looking at more stations that have rain and wind sensors and situated in more rainy areas.

In all cases I noted that the problem is connected to "rain rate".
As long as there is a rain rate there is no wind data appearing, so it seems it is a general problem in
Netatmo to WU sending or receiving.
The question is at which side the problem is originating.

Post Reply

Return to “My Weather Station data”