App WI-FI error during install

Tips, tricks and frequently asked questions
bikermd
Posts: 5
Joined: 08 Dec 2016, 20:17

App WI-FI error during install

Post by bikermd » 08 Dec 2016, 20:29

Hi,

Just bought a Presence yesterday. During installation I get following message in the app:
The camera could not connect to your WI-Fi network. Would you like to configure it manually?"

Configuring the settings manually does not resolve the issue either.
Already tried the App on different Android phones (V5 & V6), but always the same result.
Also put the Presence near the WiFi router but no change.

Does anyone have an idea wat could be wrong?

Thank you.

meboot
Posts: 29
Joined: 23 Nov 2016, 10:20

Re: App WI-FI error during install

Post by meboot » 08 Dec 2016, 20:49

What are your security settings? WPA2 (CCMP)?
First, try to use the same SSID with your cell as your the Presence does. Second, use WPA+WPA2. That solved the issue for me.

bikermd
Posts: 5
Joined: 08 Dec 2016, 20:17

Re: App WI-FI error during install

Post by bikermd » 08 Dec 2016, 21:23

Hi,

I use WPA2. I added WPA now but still the same error message.
Both devices (Cell & camera) configured to use the same SSID.

Thank you.

Marc.

meboot
Posts: 29
Joined: 23 Nov 2016, 10:20

Re: App WI-FI error during install

Post by meboot » 08 Dec 2016, 21:26

Is the app showing "error 01"? If so, just wait a couple of hours. In my case it helped.

bikermd
Posts: 5
Joined: 08 Dec 2016, 20:17

Re: App WI-FI error during install

Post by bikermd » 08 Dec 2016, 22:10

I get this message " The camera could not connect to your WI-Fi network. Would you like to configure it manually?"

Tiamat1701
Posts: 55
Joined: 24 Nov 2016, 02:06

Re: App WI-FI error during install

Post by Tiamat1701 » 08 Dec 2016, 23:53

What kind of router do you have? What are your Wi-Fi settings?

bikermd
Posts: 5
Joined: 08 Dec 2016, 20:17

Re: App WI-FI error during install

Post by bikermd » 09 Dec 2016, 07:14

It's a Linksys E4200 with WPA2 - PSK enabled.

Garlandjon
Posts: 6
Joined: 05 Dec 2016, 23:11

Re: App WI-FI error during install

Post by Garlandjon » 09 Dec 2016, 12:04

Yeah I had the same issue. I had to use my iPad in the end to set it up.

danielh
Posts: 1
Joined: 09 Dec 2016, 17:32

Re: App WI-FI error during install

Post by danielh » 09 Dec 2016, 17:41

Hello

Tried the whole day to install a Second presence...

Same issue. An erreor occured. Try again.

Very frustating. WLAN is good. Presence is Shown with ip in the router while login try. But then the message appears. :cry:

Any Suggestions?

Best greeting

Sorry for Bad english

PussInBoots
Posts: 8
Joined: 09 Dec 2016, 20:12

Re: App WI-FI error during install

Post by PussInBoots » 09 Dec 2016, 20:38

Had same issue when trying to set it up with my iPhone, it always stopped with a message like "unexpected error, try again". Don't know whether it's an iOS issue, or an app problem or just my incompetence. However, I used then an old Android tablet and the setup went smooth. Afterwards access to cam by iPhone works fine as well.

Post Reply

Return to “General questions”