No detection of cars anymore with firmware 101

Tips, tricks and frequently asked questions
RSMAC
Posts: 6
Joined: 11 Aug 2017, 17:39

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by RSMAC » 17 Aug 2017, 18:07

RSMAC wrote:Support pushed out firmware version 104 today which corrected the problem. I'm now a happy purchaser.
I spoke too soon. After dark a car left and the event was recorded, but no event was recorded when the car returned 15 minutes later.

I also noticed an issue where I had a van parked in the driveway. A person event was recorded when I entered the vehicle. The recording stopped even though I was still removing the window shade from the windshield, which should have counted as continuing motion as it was quite visible to the camera. When I pulled out, no car event was recorded until I returned home.

RSMAC
Posts: 6
Joined: 11 Aug 2017, 17:39

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by RSMAC » 21 Aug 2017, 05:50

RSMAC wrote:After dark a car left and the event was recorded, but no event was recorded when the car returned 15 minutes later.
Second event tonight where a car drives up the driveway into the garage and the event is missed. That's two in a row. I could maybe understand misclassifying an event, but missing an event with a million pixels changing for 5 seconds is ridiculous.

Firmware version 104 is not the answer either. Time is running out on my return window. I'm not going to trust it will be fixed sometime in the future. When the time's up, it's going back and I'll be done with Netatmo permanently.

ILoveNetatmo
Posts: 7
Joined: 15 Jul 2017, 17:41

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by ILoveNetatmo » 25 Aug 2017, 02:56

Last edited by ILoveNetatmo on 12 Apr 2018, 13:47, edited 1 time in total.

Tonto
Posts: 3
Joined: 08 Sep 2017, 00:00

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Tonto » 08 Sep 2017, 08:59

I too am having a similar issue with a lack of car detection - it will detect a bird walking across the drive way but not a car taking up 25-30% of the image. The detection capability doesn't seem linked to the position of the sun, day or night mode, car colour, weather conditions or anything discernible. The camera has a clear view of the entire car but simply doesn't recognise it. The position of the camera is raised, about 3-3.5m (10'-11.5') and with an angle down of around 25-30 degrees so within recommended tolerances. Other than the failure to identify cars I've been impressed with the entire eco system. I can post images from the camera if necessary for support.

It doesn't fail every time, just most of the time.

It is running firmware 101.
Last edited by Tonto on 15 Sep 2017, 22:40, edited 1 time in total.

Tonto
Posts: 3
Joined: 08 Sep 2017, 00:00

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Tonto » 09 Sep 2017, 17:59

104 seems to have improved it massively for me.

triman220
Posts: 21
Joined: 11 Sep 2017, 17:39

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by triman220 » 12 Sep 2017, 13:36

Support have just pushed firmware to my Presence v104 after I raised the issue with cars not being detected at all. Literally within 5 mins of new firmware being installed the postman's van and another car approached and we detected without issue. So i can say from my point of view firmware v104 has fixed my problems but I'll continue to monitor and feedback both here and to Netatmo Support.

bartdecraene
Posts: 2
Joined: 27 Sep 2017, 11:22

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by bartdecraene » 27 Sep 2017, 11:26

my camera misses out cars when it’s dark outside
is there a chance of getting firmware 104?
update:missed a car during day as well.

bartdecraene
Posts: 2
Joined: 27 Sep 2017, 11:22

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by bartdecraene » 27 Sep 2017, 13:37

just got 104, thanks! I’ll check if it improves the situation

Yellow
Posts: 1
Joined: 28 Sep 2017, 08:34

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Yellow » 28 Sep 2017, 08:40

I had exactly the same problem with firmware 101: not a single car was detected!
Even worse, when the camera caught a car, it was blind to everything else. As soon as a car was in the picture, no person moving through the picture was detected.

Then I contacted Netatmo support and got the firmware 104 within a few hours.
Since then, cars are 100% detected! Perfect!

loukandr
Posts: 16
Joined: 24 Sep 2017, 00:12

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by loukandr » 28 Sep 2017, 10:34

Does 104 makes animal detection any better? 7/10 times cats are detected as person.

Post Reply

Return to “General questions”