No detection of cars anymore with firmware 101

Tips, tricks and frequently asked questions
gigabert
Posts: 2
Joined: 10 Nov 2017, 17:04

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by gigabert » 10 Nov 2017, 17:28

Hi, i bought one Presence one week ago, first it worked fine, after an updated it didnt work satisfying any more.
Short version: Object other than person/animal - LED light goes on - afer 1 sec the cam shuts down/Crashes and reboots - so no detection of cars/objects possible.


I returned the cam to the store and got another one, brand new.

After installation it worked fine again, later, after the automatic update to 101, it dintd work any more.
It detected ONE car after theupdate, and failed all the others.
Then i started to analyze the behavior further.

Heres the main problem, two of two Presence i got, have:

I cant tell in daytime, but it didnt record cars anyway yet. - see EDIT
I could test at night.
In dawn, while night vision, the red IR LEDs are lit, the cam is live.
Person and animal detection seems fine.

When ANY object other than person or animal appears in the detection area, the LED light goes on,
the camera tries to process the images, and suddenly SHUTS DOWN for a short time.
Every time exactly after around 1 second after movement.
It seems the image processing or object recognision process fails.
In this time, no live view nor any access is possible, the presence shows no light (no IR, no LED).
Android APP says: ERROR CODE 01.

After a view minutes, the cam goes live again, and the game starts over from the beginning.

Sometimes it shows the message of a detected movement in the app, but no image and no video at all.

I have confirmed this BUG endless times like this in the detection area of full screen:
drive a car forwards - CAM CRASH
drive a car backwards - CAM CRASH
open a car door - CAM CRASH
hold some items into detection area (vacuum cleaner, boxes, square things) - CAM CRASH

walking with a box over my head - person detected :)

so its not just cars, its a bug in the detection or image processing functions of the actual firmware.

I will give it a try with the latest firmware, id like to help and get that thing working!

PLEASE update my Presence ASAP!

EDIT 11/13: it recorded some cars during daytime with FW 101.
EDIT 11/14: well it looks like its recording perfectly during daytime with FW 101 so far :)
EDIT 11/15: Thanks for the update! Cam is running fine atm!

spa
Posts: 5
Joined: 24 Nov 2017, 20:30

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by spa » 24 Nov 2017, 20:33

Camera running firmware 101 and have trouble with cars - everything else seems to work fine.

Would like the update also to see if it helps anything - mac adress is 70:ee:50:29:b8:20

Thanks

vek030
Posts: 2
Joined: 17 Nov 2017, 20:29

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by vek030 » 25 Nov 2017, 12:26

Please update my firmware to 104 or 119 HomeKit . Currently 101 and absolutely no vehicle/car detection.
MAC address 70:ee:50:26:76:62
Thanks,
Vek

utti2000
Posts: 1
Joined: 26 Nov 2017, 10:20

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by utti2000 » 26 Nov 2017, 15:06

Having Trouble since 10 Days in general with detection of people or cars. It does not notify. All settings are made and Alarm Zones are set.
Power On/Off does not solve the problem. Can you please check?
MAC: 70:ee:50:29:c6:80

Thank you!

Inge S
Posts: 1
Joined: 26 Nov 2017, 21:33

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Inge S » 26 Nov 2017, 21:45

Dear People from Netatmo

My Presence camera, installed last week, also doesn't even see the big autobuses passing and parking behind my house.
I understood that the problem probably is caused by the wrong firmware and that you could repair it by updating the firmware (V101 to V104)..

I hope you can also provide me with the right solution. The mac adress of my camera is 70-EE-50-29-B4-44

Thank you and best regards!

Subzero
Posts: 231
Joined: 08 Oct 2016, 14:03

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Subzero » 27 Nov 2017, 08:48

I've noticed even on the upgraded (have to request) v104, at night cars are being detected 50% at night, this would be remedied if my previous request of IR or gamma boost was implemented (image way too dark).

Johan_Netatmo
Posts: 289
Joined: 13 Jan 2014, 10:05

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Johan_Netatmo » 27 Nov 2017, 11:24

You need to contact the support team. If appropriate to your issue they will push you the firmware 104.

Sn00thy
Posts: 8
Joined: 09 Oct 2017, 12:24

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Sn00thy » 27 Nov 2017, 13:47

Hi!

Having some troubles with recognition:
-cars found aroun 70% of time
-people found every time
-my dog is recognised az a person way too often...

Please force update my firmware: 70:ee:50:29:a8:d2

Thank you in advance!

Best regards,
Peter

sveigaard
Posts: 1
Joined: 01 Dec 2017, 16:20

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by sveigaard » 01 Dec 2017, 16:23

I also have car detection problem. currently 101, please update my firmware, thanks
Mac adress 70:ee:50:29:ac:ae
Best Regards
Søren

Mitam
Posts: 1
Joined: 02 Dec 2017, 18:08

Re: No detection of cars anymore with firmware 101

Post by Mitam » 02 Dec 2017, 18:16

Hi,

Same problem.
70:EE:50:29:98:B0

Best regards,
Mika

Post Reply

Return to “General questions”