Valves reports bad battery while its totally full

Tommaso Florino
Posts: 34
Joined: 19 Jan 2018, 17:48

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Tommaso Florino » 29 Oct 2018, 19:44

hello, I've the same problem but could not open a call to support site. having 2 houses configured in the app, when I try to open a call to support I could select only the first configured house. any clue?

rhm
Posts: 1
Joined: 23 Nov 2017, 14:11

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by rhm » 30 Oct 2018, 10:30

Recently I have had the same problem in two valves, dis- and reconnecting the same, new batteries solved the problem for now.

Mariuss
Posts: 19
Joined: 24 Sep 2017, 21:17

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Mariuss » 31 Oct 2018, 18:14

I opened a ticket on Sunday. Didn’t get any response apart from the auto-email yet despite replying with my order number and my login email details...

HurdyGurdy
Posts: 42
Joined: 06 Nov 2017, 00:18

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by HurdyGurdy » 11 Nov 2018, 15:39

Same here - warning from all valves over last few months ; when testing batteries they test at 1.42-1.47v which is pretty much full for a AA.

Case opened , let's see what they say

Tommaso Florino
Posts: 34
Joined: 19 Jan 2018, 17:48

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Tommaso Florino » 11 Nov 2018, 21:31

Tommaso Florino wrote:hello, I've the same problem but could not open a call to support site. having 2 houses configured in the app, when I try to open a call to support I could select only the first configured house. any clue?
to all with same problem: contact the Netatmo Support

Ric75
Posts: 26
Joined: 07 Nov 2017, 14:40

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Ric75 » 11 Nov 2018, 22:09

me too after last month upgrade to v189. I had only one valve reporting battery drain so I changed the batteries, but using a voltmeter tester both are still in good conditions as all the other valves. I've just manually upgraded rele to v193 using Usb cable and wizard, so I will wait 1-2 days to let valves upgrade too and then I will insert again the old batteries to test if the battery bug has been solved by the new fw.

tuxbox
Posts: 44
Joined: 07 Oct 2014, 08:45

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by tuxbox » 12 Nov 2018, 20:00

At least until now (keeping fingers crossed) .. since installing those contact stripes (and perhaps the latest firmware update also does something?) i haven't had any false bad battery warnings anymore.
But of course i will keep an eye on it.

HurdyGurdy
Posts: 42
Joined: 06 Nov 2017, 00:18

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by HurdyGurdy » 18 Nov 2018, 15:31

Tommaso Florino wrote: to all with same problem: contact the Netatmo Support

have done so - more than a week ago, total silence from the support team. Netatmo - is anyone even checking your inbox ???? (ticket GB - Ticket 11007)

Roland_RS4
Posts: 23
Joined: 06 Jun 2017, 22:15

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Roland_RS4 » 27 Nov 2018, 09:01

Same problem here. I opened valve and closed. Now showing full again!
There was no warning before, that the batteries are about do die.
I use brand new not rechargable Varta batteries.
Screenshot_20181127-085611_Energy.jpg
IMG-20181127-WA0007.jpg
Thermostat v71
Valves v73
Relais v197

Mjodzik
Posts: 3
Joined: 23 Nov 2018, 19:02

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Mjodzik » 02 Dec 2018, 07:00

Same problem with one of my valves. Firmware 73. Reported to helpdesk. Wonder if anybody already get an answer from Netatmo or found any work around?
Tuxbox - were have you found contact straps? I couldnt find them on Netatmo store. Cheers

Post Reply

Return to “General questions”