Valves reports bad battery while its totally full

Dr.Fix
Posts: 27
Joined: 16 Dec 2015, 14:36

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Dr.Fix » 05 Oct 2019, 10:49

Same problem here, I have valves since just 1 week, all on firmware 79.
This morning I woke up and found one valve turned off with an empy battery sign on it.. it was completey full yesterday night.
Removed and put back inside the exact same batteries, now they show 100%.

What the hell?
What if I'm away from home for a week?

This system is completely unreliable.
I wrote to support on facebook, let's wait for an answer.

nkh
Posts: 3
Joined: 18 Aug 2018, 15:55

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by nkh » 18 Dec 2019, 15:34

It would be great if the default behavior of a "dead" battery could be altered.

Right now the default is for the valve to fully open so the radiator is fully on. I have 6 radiators around the apartment, so even if one or two fails it'll never get cold enough to be freezing indoors.

It is however a problem when the valve desides to open fully, 'cos if I'm not home to jiggle the batteries then the heating will be fully on, which is bad if I'm gone on holiday for multiple weeks and expect the system to be in Eco mode....

So, could you (Netatmo) add a setting to change the default "dead" battery opperation? Maybe so there's an option for "Fully closed", "50% open" and "Fully open"?

Then I can use the "Fully closed" in my set up, and users who're living in a colder area with risks of freezing indoors can use "Fully open" (and then the "50% open" as a middle ground).

trailmaker
Posts: 1
Joined: 11 Jan 2020, 15:41

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by trailmaker » 11 Jan 2020, 15:45

I have the same problem for 10 days. I have posted 2 tickets to netatmo support for more than a week (2616661 and 2617939) but have gotten absolutely no reply.
Is there a solution for this? I have tried several sets of batteries including working batteries from another valve. In the meantime, the radiator is always on.

Roland_RS4
Posts: 25
Joined: 06 Jun 2017, 22:15

Re: Valves reports bad battery while its totally full

Post by Roland_RS4 » 11 Jan 2020, 16:43

Hi,
I made also a ticket and got also an answer. Maybe few weeks it took though. I could order then for free such stickers to stick on the lid of the valves. For now its working good. No more errors. I think this stickers are increasing the contact to the batteries.
Lets see how it works!
Greetings
Roland
Thermostat v72
Valves v81
Relais v210

Post Reply

Return to “General questions”