Valves not closing after a few days

Post Reply
whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 03 Dec 2017, 21:29

In deed it is a lot was in zone1
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

mdillmann
Posts: 60
Joined: 15 Oct 2017, 13:51

Re: Valves not closing after a few days

Post by mdillmann » 03 Dec 2017, 21:54

Did you try to re-calibrate and if, did that make any difference ?
Relais: 70: ee: 50: 0e: 92: 3e (v197)
Ventile: o00a4a1 o00ac0b o00854d o006c0b(did go bananas) o007a51 o01cf3f (v73)

whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 04 Dec 2017, 03:28

Yes did calibration 3 to 4 Times no difference
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 04 Dec 2017, 21:22

But I checked the temperature with analog thermometer and it was only 20 degree. Why did the display and the app shows 5-6 degree more? Today I removed batteries and the display and the app shows the right temperature some times later. The app shows me 3 times during this Monday calibration error?????
Very strange things. All with valve firmware 47. some valves got 49 today let’s see what has changed tomorrow.
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

NeilF
Posts: 56
Joined: 30 Sep 2016, 14:26

Re: Valves not closing after a few days

Post by NeilF » 04 Dec 2017, 23:08

whnagel wrote:But I checked the temperature with analog thermometer and it was only 20 degree. Why did the display and the app shows 5-6 degree more? Today I removed batteries and the display and the app shows the right temperature some times later. The app shows me 3 times during this Monday calibration error?????
Very strange things. All with valve firmware 47. some valves got 49 today let’s see what has changed tomorrow.
Interesting... So a new valve firmware? Let us know if that helps...

whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 04 Dec 2017, 23:49

Yes new relais firmware and valve thermostat remains at old fw
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 05 Dec 2017, 21:28

day 1 with new Relais and valve firmware. all works as it should. Valves are turning on the boiler and taking care to keep my scheduled room temperature.
tomorrow i will check how far the overheating bug is solved.
let's see how my installation tomorrow looks like.
i will let you know again.
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

NeilF
Posts: 56
Joined: 30 Sep 2016, 14:26

Re: Valves not closing after a few days

Post by NeilF » 05 Dec 2017, 22:30

whnagel wrote:day 1 with new Relais and valve firmware. all works as it should. Valves are turning on the boiler and taking care to keep my scheduled room temperature.
tomorrow i will check how far the overheating bug is solved.
let's see how my installation tomorrow looks like.
i will let you know again.
Thanks for the update...

whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 07 Dec 2017, 03:26

6.12. System works as desired only in zon2 I see overheating peek with 4.7 degrees at 13:15 pm
In zone1 is one room who has a schedule with 23 degree between 12 an 2 pm. And hot water is circulating valve not closed I think
Perhaps netatmo can say something.
Attachments
A130ECD1-37FF-45CA-B960-F9D70A766A71.png
Overheating
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

NeilF
Posts: 56
Joined: 30 Sep 2016, 14:26

Re: Valves not closing after a few days

Post by NeilF » 07 Dec 2017, 10:19

whnagel wrote:Perhaps netatmo can say something.
Yes... You'd think given what seems to be the failure of the unit to successfully do its main function!

Post Reply

Return to “General questions”