Valves not closing after a few days

mdillmann
Posts: 60
Joined: 15 Oct 2017, 13:51

Re: Valves not closing after a few days

Post by mdillmann » 18 Dec 2017, 17:53

Any news ?

Are you guys at Netatmo still alive/in business and work on a solution ? I have provided lots of info here and have an open case with customer support, but the radiator still happily heats the bathroom where it tells it is not. This is a waste of energy.
Screenshot-2017-12-18 Netatmo.png
-Markus
Relais: 70: ee: 50: 0e: 92: 3e (v197)
Ventile: o00a4a1 o00ac0b o00854d o006c0b(did go bananas) o007a51 o01cf3f (v73)

NeilF
Posts: 56
Joined: 30 Sep 2016, 14:26

Re: Valves not closing after a few days

Post by NeilF » 18 Dec 2017, 19:06

I appreciate all the feedback and effort you guys (customers) are putting in. At the very least it's informing others of us not to buy (until this is fixed).

The fact this problem has seemingly been going on for so long, does seem worrying IMHO... Why is it proving so hard to resolve if it's not something that cannot be?

whnagel
Posts: 83
Joined: 24 Nov 2014, 14:00

Re: Valves not closing after a few days

Post by whnagel » 18 Dec 2017, 20:12

18.12. Zone2 whole day no heat request because overheating the whole day with a peek of 5 degrees around 12:15 pm
Attachments
FC8572FA-D320-4D04-A19F-1B6E5F1E2FB2.png
Overheating
1. Zone1 R. 70:ee:50:24:17:6a (182) with Therm.(68) + 1 valve(61) in T-room + 2 rooms with 1 valve(61) each.
2. Zone2 R. 70:er:50:0b:2f:bc (182) with Therm.(68) and 2 valve(61) in T-room.

3. other house R. 70:ee:50:06:ec:42 (182) with Therm. (68)

mdillmann
Posts: 60
Joined: 15 Oct 2017, 13:51

Re: Valves not closing after a few days

Post by mdillmann » 20 Dec 2017, 11:28

Hi,
Netatmo seems to have found and fixed the issue. I was assigned a beta FW which - since yesterday - seems to run fine. I promised to further look into this and provide feedback but so far it is looking really good. :D

-Markus
Relais: 70: ee: 50: 0e: 92: 3e (v197)
Ventile: o00a4a1 o00ac0b o00854d o006c0b(did go bananas) o007a51 o01cf3f (v73)

bboek1969
Posts: 3
Joined: 21 Dec 2017, 11:07

Re: Valves not closing after a few days

Post by bboek1969 » 21 Dec 2017, 11:27

I have the same problem with my valves, how do I get the beta fw too be able to test it
Attachments
Screen Shot 2017-12-22 at 10.26.56.png
Even worse here with hitting 28 degrees, while the reference temp was 16.6
Screen Shot 2017-12-21 at 11.09.42.png
Last edited by bboek1969 on 22 Dec 2017, 10:29, edited 1 time in total.
District heating
Zone 1, Thermostat to multizone underfloor heating
Zone 2 to 4 Ventile: o0140c3 o014521 o014514 o01453b o01456d o013e6f (V51)
Relais: 70: ee: 50: 0d: 7d: 1c (v167)

mdillmann
Posts: 60
Joined: 15 Oct 2017, 13:51

Re: Valves not closing after a few days

Post by mdillmann » 22 Dec 2017, 08:49

Hi,
send Brieuc a private message and/or open a ticket. If they need more testers, you will probably get the beta-FW. On the other hand: if the FW runs well, I think Netatmo will release it soon to everybody.

-Markus
Relais: 70: ee: 50: 0e: 92: 3e (v197)
Ventile: o00a4a1 o00ac0b o00854d o006c0b(did go bananas) o007a51 o01cf3f (v73)

myj75
Posts: 9
Joined: 05 Jul 2017, 09:10

Re: Valves not closing after a few days

Post by myj75 » 04 Jan 2018, 22:15

Any update please?! I have the same problem and no response from Netatmo support till now. One of my rooms heated to 27 degrees due to this bug.

milan.smakal
Posts: 1
Joined: 04 Jan 2018, 23:04

Re: Valves not closing after a few days

Post by milan.smakal » 04 Jan 2018, 23:39

Same here. Valves simply does not work! My Thermostat SN is: 70:ee:50:09:fc:5a, valves S/N: o01493d, o014530, o014231, o0143ed. Most problematic are first two valves listed. Is this somehow related to the radio signal? Weakest signal valves have biggest problems. Thinking about to send back all valves, this solution vastes my money for heating!

steverabs
Posts: 7
Joined: 10 Dec 2017, 14:01

Re: Valves not closing after a few days

Post by steverabs » 08 Jan 2018, 19:20

I had this problem with one of my valves. The thermostatic valve worked but the Netatmo valve after calibration didn't completely stop the flow. I have bought new TRVs to fit in the offending positions. However, just the other day I experimented with the Lockshield valve, which was nearly fully open. I closed it two turns to reduce the flow rate and the Netatmo valve suddenly became able to cope and stops the flow completely with no demand. It's been running a few days now in this configuration and the radiator still heats up quickly under demand. I reckon my system wasn't balanced by the installers 5 years ago when fitted.
Valve Firmware 49.

SaschaR1981
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2018, 11:11

Re: Valves not closing after a few days

Post by SaschaR1981 » 11 Jan 2018, 11:35

My valves do not close too, even after updating the firmware. It worked for a few day, but later they will not close fully anymore. Today even if i perform a manual calibration.

Please have a look for the temperature graph of room "Wohnzimmer":
Bild 1.JPG
The manual calibation was forced at round about 8:50.

Here are the relevant product infortmation for the relais and valves.
Bild 2.JPG
Bild 3.JPG
Please help me with this issue. At the moment the radiator valves are not reliable for me. :?

Post Reply

Return to “General questions”