Valve not reachable

Post Reply
papi
Posts: 12
Joined: 29 Sep 2017, 20:23

Valve not reachable

Post by papi » 31 Oct 2017, 11:01

I often get the "Valve not reachable" for two of my valves.
I have 2 flat house ( which is not big) and the boiler is in the basement. The problematic valves are on the second floor in two of the bedrooms.
Is there any solution how to solve this?

I think of for communication between valves, so one valve can act like as transmitter for this one which don't have good coverage of radio signal.

dozd
Posts: 14
Joined: 04 Nov 2017, 08:12

Re: Valve not reachable

Post by dozd » 13 Nov 2017, 16:18

I have similar problem - sometimes vales keeps saying valve not reachable (sometimes also for pretty long period of time - e.g. 1hour).
I'm living in not so big flat and have valves in four rooms that are connected together.

1. Are valves creating mesh network or all valves must be in direct communication with relay?
2. Do I need to add all valves at once so they can form best mesh network or addition one by one is same?

Cristi_XP
Posts: 37
Joined: 20 Aug 2017, 16:00

Re: Valve not reachable

Post by Cristi_XP » 07 Apr 2018, 10:36

I am having also a problem like this, does someone has any ideea if this will be fixed?
Can we use some extender/boster to make this work? Anybody has any ideea if this works? https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 44ffEYmVCD

aguarneri
Posts: 1
Joined: 30 Oct 2018, 17:45

Re: Valve not reachable

Post by aguarneri » 30 Oct 2018, 17:51

Hi everyone,
Same issue here. Just installed 1 thermostat + 5 valves and 1 relay.
I have a 3 floors house (50 sqm each), challenging situation.
3 valves 1st floor
thermostat + relay ground floor
2 valves basement

No matter where I put the relay, valves are connected randomly, but the thermostat is always ok...
E.g. relay 1st floor, no valve connected.
relay ground floor, basement valves connected OR only one of the first floor

Getting really frustrated here...

Alex

schmaker
Posts: 48
Joined: 11 Oct 2018, 18:04

Re: Valve not reachable

Post by schmaker » 30 Oct 2018, 19:07

All the valves and thermostats "talks" directly to relay, they arent really able to create mesh network. Maybe 2 relays can fix the issue?

mhaga
Posts: 35
Joined: 07 Dec 2017, 10:08

Re: Valve not reachable

Post by mhaga » 02 Nov 2018, 17:43

Hi,
I have never had problems with loosing connection entirely, but weak signal for some of my valve thermostats.
Try to move the relay around a little. I had great success by moving it just 50 cm from previous position and also was able to move it about 25-30 cm up from the floor.
Now it sits in my wooden TV bench, is completely hidden and I have 4-5 bars signal strength on all my valves. Actually 5 bars (max) on 3 out of 4. The last one have 4 bars.

Worth a try at least.

BR
/mhaga

vojta66
Posts: 286
Joined: 21 Jan 2016, 11:56
Contact:

Re: Valve not reachable

Post by vojta66 » 05 Nov 2018, 15:44

Nice. But any advice for me if I have realy wired to boiler, huh?
1Welcome(v415), 9 tags (v57), 1Smart Smoke (v108),1Smart Siren (v107)
1 Weather Station(v160), Outdoor module (48),Rain Gauge(v11) Wind Gauge(v23),3 Indoor Modules (v46)
1Thermostat(v71+relay 2nd generation (v203) + 5Valves (v79)
2Presence cameras(v155)

Post Reply

Return to “General questions”