My Weather Station becomes "no respond" on Home app

Tips, tricks and frequently asked questions
Ekristoffe
Posts: 64
Joined: 15 Apr 2020, 08:32

Re: My Weather Station becomes "no respond" on Home app

Post by Ekristoffe » 23 Apr 2020, 13:04

in this case, it would be a nice idea to change de name of the 2 frequency.
For example i setted my router as name_24 and name_50
So I can select what use what (netatmo use only the 2.4Ghz)

genfersee
Posts: 6
Joined: 31 Mar 2017, 18:43

Re: My Weather Station becomes "no respond" on Home app

Post by genfersee » 23 Apr 2020, 13:20

You should keep same network names for both bands. Then each device connects to the most appropriate band. The router must be configured properly to balance the jobs or services across the 2 bands.

Ekristoffe
Posts: 64
Joined: 15 Apr 2020, 08:32

Re: My Weather Station becomes "no respond" on Home app

Post by Ekristoffe » 23 Apr 2020, 17:37

Yes and no.
Since the 2 bands have different speed and range i prefer having sensors on the 2.4Ghz and device which need speed on the 5Ghz ...
I had the same name before and got a lot of trouble with the "auto" balances ...
By selecting who goes where it is better and easier ...

blasfemo
Posts: 2
Joined: 23 Dec 2019, 22:03

Re: My Weather Station becomes "no respond" on Home app

Post by blasfemo » 09 Oct 2020, 11:37

Any news ?
All my device Legrand (Netatmo and BTicino) are disconnected in my Apple Home app if i'm not in the same wireless or outside the house...
Any ideas ?
iphone.jpg
iphone.jpg (66.09 KiB) Viewed 143 times

Post Reply

Return to “General questions”