No picture and the flood light has stopped working!

Tips, tricks and frequently asked questions
Post Reply
rcvs
Posts: 3
Joined: 07 Sep 2020, 20:50

No picture and the flood light has stopped working!

Post by rcvs » 07 Sep 2020, 21:16

Hi,
Could anyone offer any advice on my subject issue please?
When I turn the camera on, I get the usual message on the App to say Net Cam connected and also the Live indication shows but there is no picture at all just a black screen (previously it has been working very well). Secondly, the flood light is off and the Red LEDs are no longer visible.
I have gone through the reset procedure but no joy and I have also been through settings but I can't seem to get anything to work (camera is enabled and the floodlight selected to auto).
Any help would be much appreciated.
Thanks...

megbo_b
Posts: 29
Joined: 06 May 2019, 12:04
Location: Manchester, UK

Re: No picture and the flood light has stopped working!

Post by megbo_b » 08 Sep 2020, 22:29

Just browsing the forum as my parents camera has a problem with its Infrared leds too. Happened last night. Fortunately have got the detection and light coming on. Can you switch the light on and off? Using the switch that appears if you tap the three dots in the top right corner?

rcvs
Posts: 3
Joined: 07 Sep 2020, 20:50

Re: No picture and the flood light has stopped working!

Post by rcvs » 09 Sep 2020, 15:25

Hi,

Thanks for the reply. No, that does not work either which is odd I know. I'm sure it is not completely broken because if you turn the power off then back on, the light comes on for a few seconds then off and stays off.

Schalkse
Posts: 8
Joined: 16 Jul 2019, 08:40

Re: No picture and the flood light has stopped working!

Post by Schalkse » 09 Sep 2020, 22:13

Try a new SD card. Sometimes you have no error indicating the SD card is broken.

rcvs
Posts: 3
Joined: 07 Sep 2020, 20:50

Re: No picture and the flood light has stopped working!

Post by rcvs » 13 Sep 2020, 10:56

Thanks Schalkse - just fitted a new SD card but there is no change I am afraid.

Hoping someone else has had this issue and there is a solution out there somewhere??

vojta66
Posts: 316
Joined: 21 Jan 2016, 11:56
Contact:

Re: No picture and the flood light has stopped working!

Post by vojta66 » 25 Sep 2020, 22:10

All of sudden I have got the same problem. Night vision (red leds) out of order. I can switch flood light on and off and during a day everything works fine. I am desperate
1Welcome(v452), 9 tags (v58), 1Smart Smoke (v108),1Smart Siren (v206)
1 Weather Station(v177), Outdoor module (50),Rain Gauge(v12),Wind Gauge(v25),3 Indoor Modules (v50)
1Thermostat(v72+relay 2nd generation (v210) + 5Valves (v81)
2Presence cameras(v184)

Post Reply

Return to “General questions”